Monday, April 1, 2013

DEGREE & SHAH ALAM

assalamualaikum and hi.

selamat pagi semua. okay sekarang memang patut wish selamat pagi sebab dah pukul 2 lebih pagi ni but still tak boleh tido. padahal esok ada kelas pagi lagi pukul 8.30. ohh my,bagus betul cara aku ni kan. tadi dah promise dengan AF nak tido awal but now still front of lappy and updating this sweet blog. lama tak update,rinduuuu. 

dah lebih seminggu aku demam plus batuk. okay bajet manja lah ngadu dekat belog ni pasal aku sakit. hahaa. eh bukannn, kita kenalah cerita perkembangan sekarang ni macam mana. mana tahu ada orang yang rindu nak tahu khabar kita. hehe.  kat Shah Alam ni panas terik lepas tu nak dekat malam selalu hujan. so cuaca tak menentu. sebab tu memang ramai yang demam. klinik uitm penuh aku rasa untuk bulan ni je. hehe.  thanks friends sebab tolong masa aku sakit aritu. beli makanan. bagi ubat semua. terharu tauu. thanks yang :)  thanks a lot to my AF,sacrifice a lot. sorry dear sebab susahkan beli ubat semua. thanks temankan pergi klinik. thanks for your care. appreciate it. tiba tiba rasa nak sakit selalu je ada orang selalu jaga. hahaaa. okay back to topic.

macam yang aku janji dulu aku nak cerita pasal life kat Shah Alam ni, as degree students. 
nak start dari mana dulu eh. okay at first dari kolej lahh pasalnya aku memang satisfied dengan kolej ni. sangat comfort for study and for sure untuk tido sekali. package! aku sampai lambat so campak lah aku tinggi nuuuuu atas langit,tingkat 7. okayyy tinggi bak hang. nak tunggu lif lagi,so so so tired. heih,naik lif pun nak complain lg. haha. so kitorg dapat duduk berdua sebilik. it was nice! nanti nak mai study Shah Alam apply kolej Melati ya. no regrets :D

back to study. so far setakat ni okay. just shock sikit sebab cara degree belajar lain dari dip dlu. namanya degree kan. Hurmm,maybe aku yang kena catch up cepat kut. dah jenis aku kena tenung lama dulu baru paham tapi kat sini semua macam machine cepaaaaaaaaaat je. nak tekan pause ke stop ke pun tak sempat. semua nak cepat. assignment test present bertimbun. semua nak serentak je. stress tak? tipulahh kalau tak stress. aku nya blood pressure naik weh at first sebab stress. hahaaa. but now dah okayy. hebat penangannya kan? 

by the way kitorang semua masuk sem 3 terus sebabkan kitorang transfer credit pasal ada subject yang dah study time dip dulu jadi tak perlu amek dah. alhamdulillah terus sem 3. lagi 3 sem lagi and we all complete and grad. inshaAllah. ameen. kitorang students Dungun yang dapat sini adalah dalam belas belas orang so we all gather dalam satu kelas sama sama. kelas F again. the same class as my dip. hehe. just kitorang ada subject elective so we choose different subject. ada yang amek Malaysian Premiership and aku amek Quality Management. this subject macam yang belajar masa sem 4 time dip dulu just lebih advanced. at first aku masuk kelas MPS tu but feel like that subject not fit for me. so lari pegi masuk kelas QM. kelas QM ada belas orang je, awesome kan? bolehlaaa nak focus sikit belajar. hehe. konon konon!

ohh ya, third language kitorang amek japanese. chomels je kan. hehe. sensei yang comel dulu but now dah tukar sensei. sedih sikit sebenarnya tapi tak pelah nak belajar kan ada pulak pilih pilih orang. heheee. hajimemashite! :D


ni time buat kad matrik. kitorang pergi awal pukul 9 camtu tengok tengok kul 11 camtu dah lengang. penat tunggu sejam queue panjangg gilaaa nak buat kad matrik ni. chis! buat penat je kan berdiri sejam. hehee. gambar ni disnap oleh Mysara Newrie,my classmate. dah alang alang dia make up so tumpang sekaki masuk gambar. hihi. 

first two week memang busy sangat. dengan modul semua,aktiviti sana sini. tak terkejar. weekend memang tak boleh rehat. kaki time tu rasa nak cabut je bia kaki je yang jalan badan semua tinggal kat bilik. hehe. dah lah kat sini semua nak berbukit je. nak pergi fac pun kena lalu tangga batu caves. woooo its awesome guys! try it! untuk studentss FSPPP memang tough. salute! everyday pegi kelas kena daki tangga tinggi tu sampai puncak rehat kejap before daki tangga kelas pulak. serious aku cakap bawak jelah bekal perfume banyak, sampai atas sana serupa macam mandi peluh. lepas tu bawak bekal tisu dengan air mineral. complete. hehe. 


ni lah my new classmates. at first we all semua tak pernah tegur pun kat Dungun dulu but sampai sini we're together. yelah, Dungun dulu masing masing kelas lain memang jarang tegur. so this time lah kita boleh rapatkan relationship kita kan,guys. really happy ada jugak kawan kawan yang sporting kat sini. thanks :D time ni kelas account dekat Menara Saas. thanks to Mai again for this pictas. hehe. 


masa ni tunggu our friends kelas BCA,aup fahira akma dengan che karim. empat orang dari Dungun yang dapat BCA kat sini. lucky them dapat BCA but aku still prefer BASS. hehee. by the way sempat lagi snap kan. credit to Mai san :) hehe. the only four guys in our class,most class I mean. okay dah kenapa yang depan sekali ni buat muka camtu. 'ehhhh?' hahaaa. 


class BEL. ohhh my. kurang sikit stress bila snap gambar ni.hehe. BEL kali ni tough. rasa macam nak drop je subject ni. nasib dah validate. heheee. hopefully boleh go dengan semua subject sem ni sebab kebanyakannya memang tough subject. memang kena struggle. lucky ada kawan yang boleh tolong  tutor kalau tak faham. thanks friends :)



first annual meeting for Melati. putih putih melati. hehee. kolej kitorang punya gathering kat Stadium. gempak bak hang. siap dance dance lagi. kau ada? hahaaa. sebab tu kitorang pakai sport shoes semua. semangat kan kami? cool ! buat gathering kat stadium pasai nya penghuni kt kolej ni beribann ade. tak muat space nak gather so sinilah tempat yang sesuai. diorang siap bagi suggestion kat aku suruh buat photoshoot for wedding kat sini. hahaaa. jauh jugak weh dari kuantan ke Shah Alam. hahaa. takpe takpe, akan dipertimbangkan. hihi.




haaa. part makan yang aku sukaa. meh lah datang kedai ni. chicken chop dia best. hehe. kedai dia kat PKNS. later baru kitoang jelajah tempat lain pulak nak makan, untuk sebulan dua ni dekat dekat sudahlah nanti kering duit. hahaaa. 




haaaa tiap event dah jadi kewajipan amek gambar. buat kenangan haaa. time ni ada kenduri sekolej untuk Kolej Melati. sebabkan ramai tengah berbaris untuk Mihun Sup so kitorang snap dulu gambar. Teha kenapa tido kat sini?  heheee. kenduri kolej tapi aku pakai baju Duyung Kapas, well Dungun always di hati. hahaaa.




ohhh aku hampir terlupa pasal gambar ni. time modul. Pendora group. it was awesome! nice meet you,guys. mostly diorang dari UiTM Melaka. hi ! hope we can meet each other again. :)

by the way dengar cerita kitorang students FSPPP just stay Shah Alam ni for 2 sem je. lagi 2 sem nanti kat Seremban 3. ohhh new campus. hope lagi best dari sini. hope tak berbukit. penat dah mandi peluh pi kelas. heheee. ohhh cant wait for convo dip. nak jumpa kawan kawan lama. rinduu alahai. rindu kelas F dulu. seriously. hope kita semua dapat jumpa nanti yaa time convo. :D

aku nak cite lebih tapi nampaknya masa memang cepat berlalu. dah nak pukul 4 ni. esok dah lah kelas kul 8.30 konpem konpem kena bangun awal lagi. better sleep now nanti berzikir terlebih time kelas. hehe. 

okay semua. setakat ni dulu cerita pasal degree ni. nanti story lagi ya. banyak lagi nak cerita. bye semua. assalamualaikum. 




5 comments:

  1. 5いいえそれは多分本
    当のシャネル、ガラス瓶
    、ボトル、フロントとその
    上に本物のシャネルのロ
    ゴの上に1つの単純
    なラベルがあり
    、広場にパッケージ化されていません

    My website: シャネル バッグ

    ReplyDelete
  2. Substitute is the very important constant refinement akin to our being.
    Put these two in unison and you have one very cost-efficient machine.
    Once you comprehend, it is in order to buy the decorations of choice.
    It's much easier to acknowledge a solution in the event that can apply an approach to deal with every step. http://www.rahpouyan.eu/To-Make-Nike-2012-Web-Site-Hosting-Work-For-Business.htm

    ReplyDelete
  3. Good day! I just want to give a huge thumbs up for the nice info you’ve gotten here on this post.
    I shall be coming again to your weblog for extra soon.


    Also visit my webpage ... fecha semana santa 2013 republica dominicana

    ReplyDelete
  4. Authentic louis vuitton Totes You have been hit when bridging the road.
    From clothes regarding shoes to hand bags, Louis Vuitton has it every bit.

    http://aladysperspective.blogspot.co.uk/2012/12/president-obama-to-speak-about-sandy.

    html

    ReplyDelete
  5. nice blog :)

    salam kenal dari kami outbond di malang :)
    jangan lupa kunjungi kami di website kami : http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete