Monday, May 15, 2017

MY EDAY

Hi, lepas update yang pasal pegi Sabah haritu jadi semangat pulak nak update blog. hahaaa. chill! kita tengok semangat ni boleh tahan sampai bila. hihi.

MY E-DAY

Like seriously can't believe yang finally sis dah jadi tunangan orang rupanya. Pada mulanya memang taknak tunang pun sebab malaih nak buat preparation bagai lagi satu nak cut cost kahwin. Lepas tu bincang punya bincang macam tak proper pulak bila tak bertunang. So terjadilahh majlis pertunangan Amiza and Amir on 25 March 2017. Kalau 25 Februari cun jugak pasal genap 5 tahun rapat. Tapi tak apalah, sebulan lewat also can. hehe.

Yang ni kelakar, pasal pada mulanya taknak buat majlis apa pun, just nak mak dia datang and sarung je. Yang ada pun ingat nak ajak keluarga dekat je. Alih alih last minute punya plan, lepas dah discuss dengan family, ayah sis nak sponsor makan makan. So sis pun on jela without pelamin semua. Sis memang nak redho gilaaa nak pakai bedak compact tu jee dengan lipstick sikit. Dah. Bukan apa pun kan.

Tapi lepas fikir, disebabkan duit untuk tunang ni dah diprepare, jadi sis punnn terguna lahh untuk book pelamin and makeup. Total untuk mini pelamin dengan makeup RM350.00. Sis macam entahlah apesal entah aku pegi book makeup segala ni padahal ikut exact plan nak buat simple je. Pakai baju pun baju kurung.

Cite pasal baju kurung ni, cite dia baju ni beli lama dah ingat abis belajar dulu nak tunang terus tapi ade some problems and we need to postpone. So baju yang tak diguna dulu haruslah diguna time ni. Jimat sikit. Walaupun outdated sikit design nya tapi lantaklah. Baju pun besar tapi memang macam aku cakap tadi. Redho habisla. hehe.

Tahap sis nak simple sampai sis cakap kat Amir takpayah bagi barang hantaran pun, bawak cincin je. Its more than enough. Tapi cam tak manis Amir cakap pegi rumah orang tak bawak apa apa then tetibe terjadilah barang hantaran lima berbalas tujuh. Hahaaa. Ekau bayangkan dari nak simple tu dah jadi banyak pulak sampai barang hantaran ni. hehe. Thank you makcik. Makcik bagi hantaran anak makcik pun takpe. hahaa. k sis main main je.

Oklah, sis belanja some pictures time my-eday.



 

And last sis belanja gambar dengan my fiance and Insha Allah husband to be in coming 4 months. Doakan segala majlis berjalan lancar ya.

 Kalau orang tanya sis apa preparation kahwin, jawab sis dari 100% baru je 20% sis prepare hahaa and lagi 4 months. Harap sempatla sis siapkan semua on time. 

Kbai semua. Assalamualaikum. 

1 comment:

  1. You have a great blog and so congratulate to you for helping people. With the BloggerContest.com you are a candidate to win with your website or blog, promote your web page, win prizes and promotions. With the support of our sponsors via we organize our blog competition for the first time in 2017. You can learn more about participation from our website.
    You can join, the applications are ongoing.


    Web : http://www.bloggercontest.com
    Mail : contact@bloggercontest.com
    Pbx : +621194802050

    ReplyDelete