Wednesday, November 2, 2011

amin

assalamualaikum. hai semua. ape macam? hari nie dah dua ari bulan sebelas. kira kira lagi dua hari , hari yang sangat ditunggu oleh semua student uitm kan. well. aku tersangatlah cuak bila fikir pasal result nie. everyday aku fikir pasal result. tengah masak, basuh baju, mesej, tengok tv, on9, haaa. tgh hupdate belog lebih2 lagi. ya allah betapa bagi impact nye. bile sebut result, siyes memang automatic rase cuak. dulu dulu time kat sekolah tiap kali cikgu nak umum result kan, aku mesti buat kerja lain. siyes tak tengok pun cikgu kat depan. punye lah cuak kan.. oh ye, aku ingat lagi masa form 4, time tuu nak dapat result LK, time tgh kelas malam tu dapat result LK, oleh sebab aku memang de instinct yg aku dapat markah sikit, aku terus blaaa dari kelas. hehe. even kawan2 kt kelas aku pun terkejut baii tengok aku macam tuu. tk pernah dibuat orang. tp time tu kawan aku tlg amekkan result aku tuh, and alhamdulillah lulus. aku je yg cuak terlebih. siyes kalau ingat balik bapak tk mature kan aku nie. hehe. tapi tuu time sekolah lah weh. now dh berubah. tak ade lah macam tuu dh. mahu kena telan dengan lecturer kat u tuuu. sebut pasal result yg dh nak kua nie memang buat ramai org kecut perut. tk percaye? pegi kat belog budak2 uitm ni, for sure diorang ade update pasal result nie.

buat kawan kawan aku yang planning nak buat fast track tuu, aku doakan korang dapat buat pilihan yg betul. doa pada Allah. insyaallah ade jalan terbaik. aku tahu semua sayang dengan kawan2 kt u kan, ye lah dh setahun lebih bersama, bertepuk tampar same2 , share problem sama2 tp itulah rezeki ade kt mana mana. kalau dh rezeki buat fast track, just go on dengan planning tu. insyaallah ade rezeki kan. aku ttp support korang tak kisah apa yang korang decide. ;)


buat renungan kawan kawan..


marilah kita berdoa kepada Allah. moga moga dengan keredaanNya kita dapat result yang baik nanti. dan semoga kita tk putus putus berdoa even lepas lepas nie pun. semoga hari hari yg akan datang nanti akan diberkati Allah. aku pun ingat kan diri aku yang sememangnya sangatlah kurang dengan ilmu agama ini. insyaallah dengan keredaanNya kita sama sama berubah ke arah kebaikan.

jadi marilah kawan2, kita doakan untuk semua agar semua mendapat kejayaan. tidak mustahil dalam hidup ini kerana Allah yang menentukan setiap apa yang kita rancangkan. amin.

Sesungguhnya, hanya Allah sahaja yang berkuasa menilai keikhlasan hati kita. Insya-Allah, kita akan dapat merasai kelazatan halawatul Iman itu sendiri. Tenanglah dikau, wahai hati. Semoga jumpa dengan ketenangan yang dicari.



sekian coretan saye kali nie. assalamualaikum.



6 comments:

  1. eya - amin... hope dpt yg terbaik :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah. syukur dgn apa yg dpat. hehe. so far oke2. pipahh good luck final. buat yg terbaik. :)

    ReplyDelete