Wednesday, November 16, 2011

DIPLOMA OR FAST TRACK?

assalamualaikum. yap, hi semua. nothing special about this topic. just confuse. mane satu lagi better? jalan kiri ke kanan? haha. melalut pulak.

patutnya orang happy bila dapat offer ni but aku macam sebaliknya. tadi aku tido awal gile, 8 lebih dh tido. bangun bangun pukul 10 lebih tibe tibe teringat pasal check result untuk fast track nie. then bukak lah lappy yang sememangnye ade sebelah aku buat peneman tido. kebetulan connection laju gile pulak tu. tk sia sia aku pakai broadband celcom ni. ade jugak time lajunye. hihi.

then.. hamek kau surprise nie. terkejut kau. dari separuh mamai terus fresh mata. haha.


Bahagian Pengambilan Pelajar
Universiti Teknologi MARA

40450, Shah Alam Selangor
Tel: (603)5544 3164 Faks: (603) 5544 3170

Mengubah Destini Anak Bangsa

NURUL AMIZA BINTI AHMAD
NO 19 LRG 13,TMN BERJAYA
PERMAI
25150, KUANTAN
PAHANG
No Pelajar:2011******
No Kad Pengenalan:************
Sukacita dimaklumkan bahawa anda ditawarkan tempat untuk mengikuti program di UiTM:

Program:(AM228)Sepenuh Masa
SARJANA MUDA SAINS PENTADBIRAN (KEPUJIAN)
FAKULTI SAINS PENTADBIRAN & PENGAJIAN POLISI
Semester:Semester 2 2011/2012
Kampus:M1-UiTM Kampus Bandar Melaka
UITM KAMPUS BANDARAYA MELAKA
110 OFF JALAN HANG TUAH, 75300, MELAKA




aku tk expect akan dapat offer nie since aku pun blaja main main kan. result pun mcm main main kan. hihi. tapi itulah, antara dua. sama ade nk abeskan diploma atau pegi fast track and go on dengan degree. kalau korang kat tempat aku mana nak pegi? yg mana satu pilihan korang?

tadi pun, my friend tanye tanye nak pegi tk. ade yang dapat same ade yang dapat shah alam. yapp. bila my mum tengok nie tadi, she's happy and i'm happy for that. tapi dia pun bagi anak dia nie buat pilihan sama ade nak stay ke pergi. peluang nie bukan semua orang dapat, alhamdulillah sangat bersyukur aku dapat walaupun hati nie sedih jugak tadi bila fikirkan pasal u,pasal kawan kawan. tapi aku dah nekad kali nie, whateva my mum said, aku ikut cakap dia. naluri hati ibu lebih memahami. kalau dia kata stay, and maybe I should stay, or dia kata pergi, and maybe I should go.

aku tak nak perkara ulang balik. mase dulu aku nak sangat pindah sekolah even dia tk kasi, then concludenye, tak capai apa yang nak dicapai. i'm sorry mum. dulu main main.

okay, it doesn't matter pasal tukar dari melaka ke shah alam tu. ekcelli nie pasal kemahuan kita sendiri kan. semua depend pada kita. insyaallah aku pilih yang terbaik.

*amad, nak tahu kan kenapa aku nak pegi sane? sebab inspiration aku ade kat sane. haha.*

to my friend yang dapat and confirm pegi tu, good luck kat sana. study leklok. jangan lupa kawan ye.. sayang korang sangat sangat. jgn tension tension blaja. insyaallah boleh. doakan aku jugak :)


ohh dungun! aku serious dah sayang giler dengan dungun. group am1103f and bakal am1104f, you guys memang awesome. susah nak dapat kawan macam korang. sama ade aku stay atau pergi, aku nk korang tahu korang the best laa. :)

just wanna say, I love you guys. apa apa yang berlaku kita tetap kawan kan sampai bila bila. now dalam my mind dah ade decision cuma nak confirmkan aje sama ade itu yang terbaik atau tak.. moga moga inilah yang terbaik :)



okay sampai situ je coretan saye hari nie. see you again. thanks for reading. assalamualaikum :)









13 comments:

  1. erm..my bro xamik pun..even dowh die dekan kot setiap sem..die abeskan dip n now nk tgu smbg degree..=)
    syg la dear..better kot ada dip n deg..kalu fast track nie dip burn kan..so ada degree je la kan..but if u amik deg nt still blh tlk jm kredit paper yg dh stdy masa dip..
    kalu xsilap my bro nt deg. just 2thn stgh ke 3 thn je kot..lupe la..

    but its up to u la..which one is better 4 u..=)

    owh yaa..both my bro dpt..but both of them tolak..1 ngh tgu smbg degree..but still kena anta surat tangguh keje dgn JPA la..another 1 last sem la msk sem baru nie..=)

    kdg2 kan..sape yg ada dip lg senang dpt keje dr deg..but itu semua rezeki masing2 kan..=)

    ReplyDelete
  2. seriously confuse cause nie pasal future kan.
    semua depend on ourselves kan.
    and ekcelli, memang dalam hati nie pun tk berniat langsung nak tinggalkan dip, tapi when looks my mum so eksaited td, rase happy jugak.
    anyway,thanks for your comment
    serious membantuuu :)

    ReplyDelete
  3. pilihan d tgn anda.tp kebiasaan org yg b'jaya mendaki dari bawah tak trus terbang k puncak . hehe

    ReplyDelete
  4. urmm. yapp. thanks utk nasihat tu. hee, insyaallah it's the best decision. btw best of luck for you too, never give up on your life :)

    ReplyDelete
  5. buat solat istiharah.. semoga Allah memberi petunjuk untuk membuat pilihan yang tepat..

    ReplyDelete
  6. yapp, thanks. insyaallah.

    thanks for your comment :)

    ReplyDelete
  7. lebih baik fast track sbb jimat waktu...

    ReplyDelete
  8. fast track kot. yang penting degree. :p

    ReplyDelete
  9. seri : urmm, dh decide, stay dgn dip. syg sijil dip :)

    ReplyDelete
  10. annenyss : heehe. yap, mmg nak cpt abes study cpt dpt degree tp kalau boleh nk ade due2 sijil . hehe :)

    ReplyDelete
  11. hai :) saya pun dapat ft jugak, sme kampus dgn awk, tp kos lain. :)

    btw sy dah pun terima dan comfirm kan. u know y dear? wktu check result my mum pun tgk sme, then u know what, she was very eksited just like ur mum, sbb tuh sy terima. naluri ibu selalu betul.

    lagi pun ini semua pengalaman yg akan mendewasakan kte. pengalaman tak mampu di beli. pengalaman amek dip dah kte rse, bile kte ditawarkan kos ini pasti ade hikmah disebaliknya,

    think wisely and make ur decison. :)

    kalau comfirm terima, jumpe awk kat kbm ok? ;)

    ReplyDelete
  12. good luck fatyn kt sane.. hehe
    saye tk pegi. :)

    btw you made a good decision anyway.

    tk sngka situation kite pun same kan. hehe. :)

    ReplyDelete