Tuesday, February 15, 2011

SENYUM SOKMO!

Hahahaiii semua. so busy dgn assignment yg belambak sgt. so no time nk update blog. hehe. sorry yaa to all visitors,sbb asyik post yg same dlu. nanty ak post cer yg gempak nyer. but not now. kali nie nk cter psl bnda laen. LET'S GOOOO!!!!

kali nie nak cter pasal SENYUM... koranggg tau tk benefit kalau kiter senyum?

TAHU TAK? senyuman kiter akan buatkan org sekeliling kiter gembire dan senang hati. senyum jugak penawar pd yg tengah sedih frust ke. tapi kan senyum pun de meaning yg tersendiri.

JENIS JENIS SENYUM
SENYUM SINIS - boleh buatkan org sakit hati
SENYUM MENGGODA- utk menggoda seseorang. HAHA
SENYUM KETABAHAN- dari seseorang yg ade masalah tp tabah hadapi dugaan.
SENYUM TEGAR- ingatkan blogger je tegar. hehe. senyum pun de tegar,sentiase menghiasi bibir dgn senyuman dan ade kekuatan hadapi masalah berat.
SENYUM KETULUSAN- datang dari hati utk membahagiakan dan menghormati org.

MENARIK
orang yg byk senyum miliki daya penatik dan membuatkan org sekeliling berase senang. HEHE. contohnye ye,kalau kite nak tnye sesuatu pd seseorang,berani ke kiter nak tanye kalau muke orang tuh masam mencuke je? kalau terpakse,apa boleh buat kan. mungkin dengan senyuman kiter yg manis nie boleh buat dia tersenyum. betul tak? HEHE.

TURUNKAN TEKANAN DARAH
tekanan darah lebih rendah biler kiter senyum. tak caye?tekanan darah kiter berbeza waktu kiter tk senyum. nanty cube lah. HEHE

PERCAYA ATAU TAK? time presentation kan,although nervous sekalipun,kalau kiter senyum,automatik kut hilang rase nervous,and feel more confident. don't you think so,guys?
CUBE LAHH! BERKESANNN.
*tips utk present dgn lebih spontan.
(although salah cakap kt depan,muke maintain je kan. HAHA )
ohhhh jgn ulang incident tuh dahh. HAHA.

walaupun muke tk semanis KURMA tapi kan biler kiter senyum,tk rase ke kter lebih manis dari KURMA? HAHA. jgn malu malu nak senyum dgn orang.

SENYUM TUH KAN SEDEKAH :))

senyum macam nie ke?


comel ape. HEHE. even kambing pun boleh senyum.apatah lagy kiter kan? HEHE

SO....

Senyum sokmo !!! J
senyum lahh sokmo ehh! (terengganu version) HEHE.



aww! so cute. HAHA.
DID YOU SMILE TODAY?

renung renung kan dan slmt beramal !

PEOPLE ARE NOT PERFECT EXCEPT WHEN THEY SMILE


p/s : SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL SEMUA. :))



8 comments:

  1. senyum seindah suria.....yg membawa cahya...........bla bla bla...

    **salam maulidur rasul**selawat ke atas nabi..

    ReplyDelete
  2. Kalau senyum je time present, sure cair pensyarah tengok pastu markah mesti boleh lebih. Heheheh~

    ReplyDelete
  3. senyum tunjuk gigi anda yang rongok !

    ReplyDelete
  4. senyumm, xperlu kata apa2~ :p

    ReplyDelete
  5. HAHAHAA.. exactly everyone... SENYUM SOKMO EHH! :))

    ayung : smile always yaa. hehe
    silah : hehe. lagu tuh besttt
    cik yana : tauu tk pe. tuuh tujuan nye. haha
    ifwat : ehh. gigi sape yg rongak? bkn sye. haha
    mean mean : hehe. suke jgk lagu tuh..

    SENYUM ! :)

    ReplyDelete
  6. kambing tuh senyum ke sengih? Hehehehe

    ReplyDelete